BIRTOKBOROK

BF2017.jpg
 

Birtokfehér

Aktuális évjárat: 2018 - Alkohol: 11%vol.
Fehér birtokborunk, amelynek minden évjáratban az a feladata, hogy annak első lenyomata, benyomása legyen. Tartályosan erjedt saját élesztőjével. 4 hónapos érlelés után került palackba. 2018-ban Olaszrizling alapú házasítás, 10% Ottonel Muskotállyal és 10% Chardonnayval. Első lépésként a birtok fehérboraival ismerkedni vágyóknak. 

 
 
Rosé2017.jpg

KISLAKI ROSÉ

Aktuális évjárat: 2018 - Alkohol: 12% vol. 
Előszüretek terméséből a birtok szinte összes kékszőlőjéből, rövid héjontartás után tartályban, hűtve, fajélesztővel erjesztve. Illatában a finom rózsaillat kacérkodik a szamócával. Kóstolva száraz, savai üdítőleg hatnak, szinte repítik a kortyot. Mintha egy tál szamócát majszolnánk a napsütötte teraszon. Könnyed, szórakoztató rosé, amelyből egy pohárral soha sem elég, úgy itatja magát. 8-10 celsius fokon klassz üdítő lehet egy forró nyári napon. Remekül érzi magát némi szikvíz társaságában is. Elsősorban könnyed fűszerezésű előételekhez, szárnyas salátákhoz, sonkatálakhoz, paradicsomos tésztafélékhez ajánlható. Hamar elfogy az a tál szamóca.

 
 

BirtokvöröS

Aktuális évjárat: 2016 - Alkohol: 12,5% vol. 
A birtok „belépő” vörösbora, könnyed stílusra hangolva. Merlot és kékfrankos alapú házasítás. Első lépésként a birtok vörösboraival ismerkedni vágyóknak. 

 
 

DŰLŐS BOROK

 
Kislaki-Matacs.jpg
 
 

Matacs Chardonnay

Aktuális évjárat: 2018 - Alkohol: 12% vol.
 A lösz talajú Matacs dűlőben 2011-ben fordult termőre saját telepítésű chardonnay ültetvényünk, ahol több klón került telepítésre. Spontán erjesztett, részben tartályban, részben 500 literes magyar tölgyfa hordókban erjesztett és érlelt bor.

 
 
IMG_2465.JPG
 

Jánoshegy Riesling

Aktuális évjárat: 2017 - Alkohol: 13% vol.
Riesling, vagyis rajnai rizling Jánoshegyből. Acéltartályban spontán erjedt, hat hónapos érlelés után került palackba. Illata kristálytiszta gazdag citrusossággal, kevés körtével és virágossággal. Szájban is csalhatatlan rajnai: lime és zöldfűszerek, élénk savak, magas és izmos szerkezet, frissítő lecsengés. 10-12 celsius fokra hűtsük és fogyasszuk saláták, könnyed hús- és halételek mellé.

 
 
 

VITÉZ CABERNET SAUVIGNON

Aktuális évjárat: 2017 - Alkohol: 13% vol.

A lösztalajú Vitézben 2013-ban fordult termőre a szőlőültetvényünk, 2017-ben újra egy könnyed, vagány cabernet sauvignon született, igazi bistro bor. Nyáron kicsit hűtsük be (14 celsius fok)

 
KF2015.jpg

Jánoshegy kékfrankos

Aktuális évjárat: 2015 - Alkohol: 12,5% vol.

Jánoshegyen kötött vályogon, visszafogott terhelés mellett a kékfrankos meghálálja a gondoskodást. A 2009-es első évjárat után újra tartalmas, klassz vöröset adott a dűlő. Különböző érettségű, többször szüretelt alapanyagból, nyílt kádon spontán erjedt, majd 300-as és 500 literes magyar tölgyfahordókban érlelődött 10 hónapon keresztül. Féléves palackpihentetés után hozzuk forgalomba. Nagy szeretettel!

 
 

Jánoshegy Merlot

Aktuális évjárat: 2016 - Alkohol: 13% vol.
Legnagyobb területen termelt kékszőlőnk, amely igen jól érzi magát a Dél-Balatonon. Jánoshegyen otthonra lelt. Nyílt kádon, spontán erjesztve, kíméletes préselés után 300 és 500 literes magyar tölgyhordókban érlelődik 12 hónapot. Fél évnyi palackérlelés után került forgalomba. 

 
 

RESERVE BOROK

VR2015.jpg

válogatás riesling

Aktuális évjárat: 2015 - Alkohol: 13,5% vol. Félszáraz

2015-ben Jánoshegyen termőre fordult egy újabb rajnai rizling ültetvényünk (Egon Müller klón szelekció Muzsláról), és már az első évben egy izgalmas, tartalmas borral örvendeztetett meg minket. Nyolc hónap hordós érlelés után külön palackoztuk. 8 gramm maradék cukor kerekíti a kortyot.  

 

válogatás pinot noir

Aktuális évjárat: 2015 - Alkohol: 12% vol. 

A pinot az pinot. Vagy szeretjük, vagy nem. Megosztja a fajta az embereket, bortermelőket és borivókat egyaránt. Mi a birtokon örömmel foglalkozunk vele, még akkor is, ha többszörös odafigyelést igényel a szőlőben és a pincében egyaránt. Valamit valamiért. Szájban úgy vastag, hogy tannintartalma szinte észrevétlen marad. Savai élénkek, aromái gazdagok, buják és játékosak. 15-16 celsius fokra hűtve kifinomult kacsa- és bárányételek, valamint nem túlságosan illatos fehérpenészes sajtok hűséges társa.  

 
Kislak2015.jpg

kislak - ÚJ

Aktuális évjárat: 2015 - Alkohol: 13,5% vol.

A 2011-es első évjárat után 2015-ben újra elkészült a birtok zászlósbora, ami ebben az évjáratban 40% Merlot, 40% Kékfrankos Jánoshegyből, és 20% Cabernet Sauvignon a Vitéz dűlőből. Nyílt kádon, spontán erjedt, 10 hónapot 300 literes magyar tölgyhordókban, majd 15 hónapot palackban érlelődött. Ha egy borban kellene megmutatnunk a birtok vörösboros filozófiáját, akkor egy KISLAK-ot mutatnánk. 

 

CHARDONNAY PEZSGŐ

Aktuális évjárat: 2013 - Alkohol: 12% vol. 

Tradicionális palackos erjesztésű pezsgő, száraz, 6 gramm cukorral, a Matacs dűlő chardonnay szőlőjéből. Illatában lédús, zamatos gyümölcsök - őszibarack, alma, trópusi gyümölcsök, kajszi - kóstolva virágos, citrusos, mézes, majd izgalmasan ásványos. Könnyen iható és szerethető pezsgő. Készült 1300 palackkal.

Minden Jog Védve, Készítette Design Ucca