jánoshegy 10.

Jánoshegy 10 és Nepomuki Szent János A kettő egy és elválaszthatatlan. Az, hogy egy szőlőhegyen pince van nem meglepő. Hogy a pincében forrás van, ami él és működik, jelenleg is ellátva a ház teljes vízigényét, a forrás védőszentje pedig megfaragva egy vándor kőfaragó mester keze által az 1800-as évek közepén, helyi homokkő tömbből, ami aztán a hegy névadója is lesz, mindez már kevésbé szokványos. Épp ezért az üzenik nekünk, hogy jó helyen vagyunk és jó dolgokért teszünk. Jánoshegy 10, ezért több egy háznál. Jánoshegy 10 egy szakrális hely. 

Gyönyörű kilátással a somogyi dombokra és talán még szebb kilátással az északi part egyik legszebb és legváltozatosabb szakaszára a Szent-György heggyel, a Badacsonnyal, a Csobánccal és Szigligettel. Ennek megfelelően kellett a felújításokat elvégeznünk. A szobrot Lestyán Goda János szobrászművész barátunk restaurálta, majd jánoshegyi homokkő tömbből álmodott hozzá új lábazatot. Az épületet napenergiával működik. A ház mellett és közvetlen környezetében merlot és kékfrankos ültetvényeink vannak. 

 
 
 
 

exkluzív kóstolóhely és szálláshely

Az épületben belső és külső kóstolóhelyet alakítottunk ki, kívül panorámaterasszal és csodálatos kilátással és szőlőlugassal, belül falbarakott tűzhellyel. Az épület egyben szálláshelyként is működik, legfeljebb 4 fő részére (1 szoba 4 db egyszemélyes ággyal) kínálva szálláslehetőséget, elsősorban kóstolóprogramokhoz kapcsolódva. Ár 40 000 Ft /ház /éjszaka Reggelit, igény esetén, felár ellenében tudunk biztosítani.

 
 
IMG_2584.jpg
 
 

Borkóstoló

Exkluzív, vezetett kóstoló Légli Gézával, a ház kóstolóhelyiségében, vagy panoráma teraszán. Helyi alapanyagokból készült saját termékek kíséretében. 

Dűlőtúra

Vezetett dűlőtúra Jánoshegy 26-tól Jánoshegy 10-ig. A dűlőtúra hossza kb. 800 m. A birtok szőlői között tett séta, ahol testközelből lehet megismerni a birtok szőlőművelési kultúráját és filozófiáját.

 
 

Egyéb lehetőségek

A szőlőhegyen és a háztól 2-300 méterre kezdődő erdőben: gyalogtúrázás, hegyi kerékpározás, gombázás, madárles. 

 

 

 

 

 

Minden Jog Védve, Készítette Design Ucca